Seo Nedir ?

15 Temmuz 2019
Seo Nedir ?

Seo Nedir?

Seo ingilizce olarak Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu kelimesinin baş harflerinden oluşur. Arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları kapsar.

SEO’nun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışların daha fazla ilgili kitleye ulaştırılmasını sağlamaktır.

Seo, sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Bu web popülerliği beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir.

Seo Nasıl Yapılır ? – Popülarite

Seo bir nevi doğal bir popülarite sağlama sanatıdır. Bu popülariteyi en doğal yollarla sağlayan uzmanlar ise en iyi seo uzmanları sayılırlar.

Popülarite kelimesini web dünyası için meşhur olmak kelimesiyle ifade edebiliriz. Google da üst sıralarda listelenmek en iyi reklam türüdür. Ancak üst sıralarda listelenmek aslında reklam yapmakla mümkün olmaktadır. Kısaca sitenizi popüler hale getirmek için yaptığınız tüm tanıtım ve reklamların sonucu olarak siteniz üst sıralara yükselmektedir.

Google bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenli artışından ve site hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımların kanalları ve sayısı arttıkça popülarite daha doğal ve sağlam bir yapıya kavuşmaktadır.

Bir sitenin popülaritesi açıldığı andan itibaren dikkate alınarak gelişimi değerlendirilir ve arama motoru sonuçlarına doğrudan yansıtılır.

Seo Nasıl Yapılır ? – Doğallık

Doğallık seo çalışmalarındaki anahtar kelimedir. Google yükseltme mantığı doğal bir popülarite esasına dayanmaktadır. Bu doğal popülarite anlayışı içerisinde yapay durumlar fark edilir ve dikkate alınmazlar. Bu yapay çalışmaların sayıca fazla olması dikkate alınmamasının yanı sıra olumsuz olarak dikkate alınır ve sıralamaya bu olumsu etki yansıtılır.

Doğal popülarite anlayışı içerisinde, yapılan paylaşım ve tüm seo çalışmaları site sahibinin bilgisi dışında yapılan çalışmalar olarak görülmelidir. Bu sayede kullanıcıların siteyi faydalı bularak çeşitli paylaşımlarda bulunduğu izlenimi doğmaktadır.

Sitedeki bir makalenin forumlarda, sosyal medyalarda, imleme sitelerinde gibi seoya katkı sağlayan ortamlarda paylaşılması kullanıcı eliyle yapılıyormuş izlenimi taşımalı ve sitelerin kullanıcıya gerçekten hizmet eden faydalı siteler olduğu olgusu oluşturulmalıdır.

Doğallık algısının temelini oluşturan en önemli özellik çeşitliliktir. Tek elden yürütülen çalışmaların doğal görünmemesinin sebebi budur. Bu sebeple yapılan çalışmaların yapısı, zamanı, uygulama biçimi ve sayısı gibi kriterlerin çeşitlilik arz etmesi sitenin doğal ve kalıcı yükselmesini sağlamaktadır.

Bir önceki yazımız olan Hedef kelime belirleme başlıklı makalemizde google anahtar kelime belirleyici, google anahtar kelime bulmak aracı ve google yapılan aramalar hakkında bilgiler verilmektedir.

 

SEO Kaça Ayrılır ?

SEO’yu , site içi ve site dışı olarak 2 ana kısımda toplayabiliriz. Site içi ve site dışı seo kriterlerini biraz örnekler vererek açıklayalım.

Site için SEO ;

Sayfanın title, keywords, description kısımlarının düzenlenmesi

Site içerik ile kod oranının ayarlanması

Resim kullanımlarında, resimlerin height, width değerlerinin verilmesi ve alt parametresi ile resimin isminin belirlenmesi

Hyper link kullanımlarında title parametresi kullanılarak, linkin başlığının belirlenmesi

Sayfanın içerik kısımları hazırlanırken, <strong>, <b>, <span style=’text-decoration:underline;’>, <h1>,<h2> ve bazı imlemelerin yapılması ve anahtar kelimelerin belirtilmesi

Yazım hatalarına dikkat edilmesi ve noktalama işaretlerinin doğru kullanımı

Validator hatalarının giderilmesi

sayfa içi css veya javascript kullanımlarının kullanılmaması, bu kodların farklı dosyalardan çekilmesi

Sayfada bulunan link çıkışlarının düzenlenmesi ve gereksiz linklerin rel=”nofollow ” olarak düzenlenmesi

Sayfada iframe, tablolar gibi arama motorlarının botlarına zaman kaybettirecek bu tip eski kod kullanımlarından uzak durulması ve xhtml uyumlu web 2.0 kullanımların yapılması

Sayfa açılış hızının yükseltilmesi

Gzip ile dosyaların sıkıştırılması

Sayfa için linkmeler ile diğer sayfaların arama motorlarına belirlenmesi ve arama motorlarının bu bağlantıları kullanarak geçiş yapmasını kolaylaştırılması

Özgün makalalerin siteye post edilmesi

vs. vs. vs. vs bu listeyi çok daha fazla uzatabiliriz….

Site dışı SEO’yada biraz örnekler verelim;

Anasayfanızın ve alt sayfalarınızın güçlü backlinkler ile beslenmesi

Yazdığınız makalelerin sosyal medya birimleriyle anlık olarak post edilmesi

Sosyal medya birimlerinden sadık ziyaretçiler elde edilmesi

Sosyal medya hesapları oluşturarak, sayfaların takipçi sayılarının arttırılması ve bu kullanıcılara belirli zamanlarda kampanyalar yaparak teşvik edilmesi

Paravan bloglar açılarak bunlara hızlı backlink çalışmaları yapılması ve bu paravan blogları kullaran linkwheel uygulamalarının geliştirilmesi

Dizinlere web sayfalarının kayıt edilmesi

Wikipedia gibi sosyal platformlarda kaliteli tanıtım yazısı yazılması

RSS dizinlere kayıt olunması

Firma rehberi sitelerine kayıt olunması

Özgün makale tanıtımları yapılarak, kalıcı backlink elde edilmesi

Norton, mcafee gibi antivirüs tarama sitelerinden sertifika elde edinmesi ve bunun arama motorlarına gösterilmesi

Validator hatalarının giderilmesi ve v3 standartları gereği, sertifika kazanılması.

Bu listeyi çok daha fazla uzatabiliriz. Biz sizlere örnek olması açısından, biraz detaylı örnekleme yaptık. SEO’ya tam hakim olabilmek için düzenli olarak seo eğitimi veren güncel ve özgün blogları takip etmelisiniz ve öğrendiğiniz bilgi ve birikimleri web sayfanızda deneyerek uygulamalısınız.

Daha detaylı bir SEO eğitimi almak için, sitemiz seo pratik’te yazdığımız makalelerimizi takip edebilirsiniz.

BİZ, DESTEK İŞİNİ BİRAZ ABARTTIK.

Siz müşterilerimizi dinleyerek ihtiyaçlarınıza uygun çözümler üretiyoruz.
icon
TEKNİK DESTEK

Online olmanızı kolaylaştırıyoruz, ama yardıma ihtiyaç duyarsanız veya birileriyle konuşmak isterseniz, online uzmanlarımız yardıma her zaman hazır!

icon
ONLINE DESTEK

Her zaman yapıcı ve sorunun çözümüne odaklı bir destek anlayışı ile yanınızdayız. Kendinizi yalnız hissetmeyeceğinize söz veriyoruz!

icon
DESTEK MERKEZİ

Her türlü soru ve sorun için hızlı, kesintisiz destek bizim görevimiz. Destek merkezimiz ile tüm müşterilerimizin yanındayız!

BİZ SİZİ ARAYALIM.

BİZE ULAŞIN.

Dilerseniz siz de istediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Uzman destek ekibimiz size sektördeki en iyi hizmeti vermek için iş başında.

destek@magento-tr.com +90 (850) 885 2441

Magento TR HABERLER

🥇Magento 1’den 2 ye güncelleme

Hemen sitemizde bulunan converter’i indirerek taşıma ve aktarım işlemini yapabilirsiniz.

PAYTR Modülümüz hazır

Magento 2 için paytr modülümüzü hazırladık. indirme alanından hızlı bir şekilde indirebilirsiniz

İNDİRMELER
MAGENTO HOSTING
DİĞER(BLOG)
DESTEK MERKEZİ
1
ilginizi cekebilir
kapat
Notibell
Magento dünyanın en iyi E-ticaret yazılımıdır.